Webbdag 2 – 31 mars

31 03 2011

Några budskap från Webbdagarna dag 2
(bilden från Björn Elmbergs presentation)

– Internet börjar bli en del av jaget, en 11 månaders bebis kan inte gå men kan öppna ett fönster mot internet – Jocke Jardenberg
– Internet är One Machine – med många fönster.

http://jardenberg.se/b/internet-om-fem-ar-webbdagarna-2011/

– Sharing is caring. Pengar är inte längre allt. – Björn Elmberg

– Powerpoint is finally dead. Prezi ett mycket sympatiskt företag. Gratis programvara för den som delar med sig, betala för den som vill gömma sina grejer. Pratade några ord med Peter Arvai under pausen om hur de arbetar med produktutveckling mellan kontoren i Budapest & San Fransisco. Svaret – de outsourcar inte – de är samma företag, med samma brinannde kultur. Häftigt företag med investering från bl.a TED. Som rekryterar till Budapest, ifall du är intresserad.

Andreas Sjöström, Sogeti, filosoferar med skön stil om mobilappar. Härligt exempel på en sann berättare. Inga slides bara poesi – hur man nu lyckas dikta om appar.

– Creuna fantiserar om att beaming äntligen ska bli verklighet. Några sköna tankar om produktutveckling. Är det bilen vi säljer eller bilen + tjänsten + allt omkring. Nytt sätt att se på bilprodukten. Någon twittrade att Creuna borde pyssla med produktutveckling av bilar, fint exempel de visade upp. En gissning är att de och Björn Elmberg på Cybercom/Saab fann varandra under konferensen.

– och Google.. ja..  citerar Mikael Lindblad ”Efter två bra #webbdagarna är det bestående intrycket att google känns lika sexiga som IBM”

för att inte tala om Microsoft. Ska ni slå er ihop kanske? Varför inte med Nokia.. heh. Går alla stora produktföretag samma väg till slut..?

Magnus Höij, skötte modereringen helt ok och framförallt skönt musikval & snygg setting, nog så viktigt för helheten.

En kaskad av Internet över oss, där vi sitter och blir smågamla och bekväma, behövs helt klart en digital dusch då och då.

Tack för det.

Utdrag av presentationer

Annonser

Åtgärder

Information

One response

3 04 2011
Bra tryck i rapporteringen från Webbdagarna – IDG.se | SEO • Sökmotoroptimering

[…] 30 mars och Webbdagarna 31 mars – Ulrika Park Alla inlägg om Webbdagarna på Deepedition DigitalPR – Niclas Strandh Du sitter […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: